Sluiten

Categorieën

Filters
      Michelle - Zaterdag 20 Maart 2021

      Gebruik je Big Greeg Egg voor een complete diner

      Koken voor vrienden op de Green Egg Large

      Ook al mogen er eigenlijk geen 2 mensen op bezoek komen, toch nodigen wij zo nu en dan een bevriend stel uit om lekker bij ons te komen eten. Het is ook zo sneu om 1 iemand buiten te laten staan als je de smeulende groente en zacht garende steak al van mijlen ver ruikt. Enfin, we beginnen de middag, want ja we houden wel rekening met de avondklok, met een paar heerlijke oesters en een bijpassend glaasje bubbels.

      Vandaag eten we steak

      Volgens mij heb ik de afgelopen weken meer steak gegeten dan de afgelopen 3 jaar.. met uitzondering van onze reis naar Argentinië, want daar ontkom je er niet aan.. En dat is geen straf, want ook in Argentinië weten ze heel goed wat je met een stukje vlees kunt doen!

      Maar.. we zijn niet in Argentinië, we zitten lekker thuis. En dus maken we er het beste van door de tuin volledig in te richten met allerlei tools om de beste gerechten thuis te kunnen maken. De slager ziet ons graag komen, de ene week een gemarmerd stuk Wagyu Beef van €130 en deze week 2 lekkere grote stukken Grainfed Beef.

       



      Accessoires voor bij de Big Green Egg Barbecue

      Ons Big Green Egg pronkt onder het afdak en wacht geduldig op zijn beurt.
      De bijpassende Green Egg accessoires liggen al klaar en worden direct vanaf de start gebruikt. De Green Egg premium toolset bevalt goed, de messen liggen lekker in de hand door het stevige groene handvat en zijn vlijmscherp. Ook het pannetje met bijpassende kwast wordt veelvuldig gebruikt.




      De Messen van Forged

      We hebben ook het 3 delige messenset van Forged, een genot om naar te kijken en ook om mee te werken maar zo nu en dan is het fijn dat er gewisseld kan worden en zeker als we met meerdere mensen koken is het heerlijk om de keuze te hebben uit een aantal fijne messen.  Winnaars zijn sowieso de steakmessen van Forged, ik weet niet wie er ook heeft bedacht dat het kapot snijden van je perfecte steak met een kartelmes goed zou zijn, maar met deze geweldig messen die vervaardigd zijn uit 1 stuk staal, glijd je door je stukje vlees heen. Deze review over dit toffe messenmerk liegt er ook niet om. 

      Gietijzer, gietijzer, Gietijzer

      We zijn sowieso fan van alle accessoires, ook als de Green Egg niet aan gaat staan er een aantal pannen standaard op het vuur of in de oven.

      de Cast Iron Skillet van Big Green Egg is zo'n allrounder die ervoor zorgt dat veel andere pannen al een tijdje niet meer uit de lade zijn gepakt. Ik snijd mijn groentjes, gooi ze samen in de gietijzeren pan en door de gelijkmatige verdeling van de warmte worden ze heerlijk gaar. 

      Aardappeltjes saai?

      Niet op deze manier! De frietpan kan wat ons betreft sowieso uitblijven, maar met deze heerlijke aardappeltjes zijn we opeens weer fan van de oerhollandse piepers.


      The latest ins and outs and more

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »