Sluiten

Categorieën

Filters
      Michelle - Donderdag 16 Maart 2021

      The perfect burger

      We just love burgers!

      Als we ergens van houden, dan zijn het burgers! Burgers in alle soorten en maten. Al jarenlang struinen we de 'beste' burger tenten af over heen de wereld.. Maar zelden smaakt een burger zo goed als dat hij thuis smaakt. Te vettig, te groot, te hoog, te veel ingrediënten, te nat. Dan vragen we ons af wie het nou echt prettig vindt om in een burger van 20cm hoog te bijten, te groot dus omdat hij niet in je mond pas, en als je een hap neemt valt alles eraf, zitten heel je handen onder en kun je de 'te groot' gesneden stukken tomaat van je bord af rapen.

       



      Heart attack grill diet 

      De ultieme beleving het eten van de bypass burger bij 'Heart Attack Grill' in Las Vegas bij, als je het hebt over GROTE burgers. Maar goed, een restaurant waar je naar binnen moet in een ziekenhuis outfit, waar je wijn drinkt uit een infuus, de medewerkers zusters zijn en je gratis eet wanneer je meer dan 350 LBS weegt.. is dan ook het andere uiterste. 


      Terug naar onze eigen burgers.

      Burgers maken is een feest, maar sinds we de Big Green Egg XL op ons terras hebben staan is het pas écht leuk om burgers te maken. Je tovert je terras binnen no time om in een grill event en zeker met de XL kun je burgers maken voor de hele straat.

      Classic Burger met Bacon Cheddar en Japaleno

      Wij kozen voor de ultieme classic burger. En een goede burger kan niet zonder goed broodje. En een goed burger broodje is best moeilijk te vinden. Onze voorkeur gaat naar een XL brioche broodje met sezam pitjes, deze is verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn, uiteraard zijn er nog veel meer lekkere burgerbroodjes te krijgen maar als je geen speciaal zaken binnen handbereik hebt, zijn deze een perfecte oplossing.

      Het recept voor de Perfect burger

      600 g grof gedraaid rundergehakt
      1 ei
      5 g gerookt paprikapoeder (Pimentón)
      1 grote ui
      1 jalapeño peper
      1 grote tomaat
      4 hamburgerbuns
      8 plakjes bacon
      4 plakken cheddar
      4-8 blaadjes sla

      Voor het sausje

      100 g mayonaise
      25 g ketchup
      25 g mosterd
      10 g sriracha saus (hete chilisaus)


      Het feest kan beginnen

      Heb je goede houtskool in huis? Geen briketten, en al helemaal geen witte aanmaak blokjes! Maar dat wist je vast al toch? Je wilt geen nare chemische smaakjes aan je burger hebben kleven, toch?

      Dus.. 

      1. Steek de houtskool aan, gebruik bijvoorbeeld deze fantastische lighter om zelf van het aansteken van de houtskool een geweldige bezigheid te maken. Zorg dat het rooster en de Cast iron Half grid in de Green egg liggen en verhit tot 180 °C.

      Ga in de tussentijd aan de slag met het maken van de burgers. Meng het gehakt met een ei en het gerookte paprika poeder en voeg naar smaak peper en zout toe.

      Vorm en 4 burgers van en begin met het snijden van de overige ingrediënten.

      Halveer de brioche broodjes en meng alles voor de saus in een kommetje.

      2. Leg de plakjes bacon op de Cast iron Half en bak ze in enkele minuten krokant. Je kunt ook een gietijzeren pan gebruiken en hier vervolgens de uien in het vrijgekomen vet goud bruin bakken. 
      Sluit na iedere handeling de deksel van de Big Green Egg. Zorg dat je in het bezit bent van een goede hittebestendige handschoen.

      3. Leg vervolgens de hamburgers op het rooster, sluit de deksel en gril de hamburgers ca. 3 minuten en keer ze dan om, om ze nog 1 minuut af te grillen. Bedek ze vervolgens met de cheddar, uitgebakken bacon, uien en de jalapeño.

      Leg beide helften van de hamburgerbroodjes op het snijvlak op het rooster en sluit de deksel. Controleer na 2 minuten of de kaas is gesmolten en de broodjes lekker geroosterd zijn en neem uit de EGG.

      4. Bestrijk de broodjes naar wens met de saus, beleg met een blaadje sla en plakje tomaat. Leg hier de belegde hamburger op, schep er nog een lepel saus op en dek af met de bovenkant van het broodje.

      SMULLEN MAAR!

      De Vega variant
      Misschien is het vloeken in de kerk, maar het mag best gezegd worden. Deze burger is ook heel goed te doen met een vega burger. Onze voorkeur gaat dan zeker uit naar de Beyond Burger. Super juicy en met de juiste afwerking en een fijne grill smaak een hele goede variant. 

       

      The latest ins and outs and more

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »