Asian brunch van de Green Egg
We just love Asian food!
Deze Pasen doen we het net even anders. Geen honderd eieren, geen 4 stukken paasbrood. Vandaag maken we een uitgebreide Asian brunch! Inclusief een aantal heerlijke gerechten van de Big Green Egg!
De handtekening van de chef
Wat dacht je van een zacht gegaarde Kalfs Entrecote? Op z'n Aziatisch gekruid en een nachtje gemarineerd, vervolgens bereid op de Green Egg en dus afgetopt met een perfecte grillsmaak van de cast iron half grid.
de Green Egg is zelfs bevriend met de frituurpan
De frietpan moet deze keer helaas wel even aan.. maar we kunnen de kids, en onszelf natuurlijk geen zelf gemaakte fried dumplings en loempiatjes ontnemen.
Buikspek en Dorade van de Big Green Egg
Dit wordt afgewisseld met heerlijke gesmoorde buikspek en zacht gegaarde dorade. Jum jum!
Buikspek is sowieso een van de favoriete gerechten van de familie. Het is vrij eenvoudig te bereiden maar je hebt er even geduld voor nodig. Met de perfecte kruidmix en natuurlijk een stukje spek van een heerlijk varkentje, tover je binnen een paar uur een gerecht op tafel om je vingers bij af te likken!
Stomen op de Green Egg
De dorade is een frisse en lichte tegenhanger en wordt bij voorkeur even gestoomd, en ook daar kun je jou Green Egg perfect voor gebruiken. De smaken en vitamines blijven perfect behouden en er wordt een extra intense smaakbeleving aan toegevoegd door een vleugje Green Egg. Lees voor meer tips dit bericht op de website van Big Green Egg.
Gebruik de Green Egg als oven
Omdat we zoveel gerechten hebben gemaakt en er een aantal mensen reuze honger hebben, kiezen we er toch voor om ook even de oven aan te zetten. Uiteraard kunnen deze koekjes ook perfect bereid worden in de Green Egg. Met de conveggtor stone creëer je namelijk heel eenvoudig een oven.
De vis koekjes gaan de oven in maar niet voordat ze zijn besmeerd met een heerlijke dressing van geglasuurde Fishsauce.
Eet smakelijk!
En yes we did!